Фото: Офіс президента

ЗСУ наступають попри атаки росіян: у Байдена проаналізували ситуацію на фронті

У США поділились оцінкою ситуації на фронті в Україні. Вважають, що попри те, що на полі бою відбуваються загострення у різних точках, українські захисники поступово відвойовують територію від загарбників.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише Sky News.

"Ми завжди чітко розуміли, що поле бою дуже динамічне. З обох боків відбуваються атаки та оборона в різних точках вздовж дуже протяжної лінії фронту. Ми бачимо, як вона продовжує методично та систематично відвойовувати території", — сказав Салліван.

За його словами, попри постійні атаки з боку російських військ, Сили оборони досягають успіхів на Півдні України.

Додамо, раніше у США заявили, що військові Збройних сил України в ході контрнаступальних дій на фронті змінили тактику ведення війни. Зокрема, відмовившись від тактики Сполучених штатів Америки.

Зазначається, що адміністрація американського лідера Джо Байдена розраховувала на те, що українські бригади, навчені на Заході, продемонструють перевагу американського способу ведення війни над російським.

Проте на полі бою українські військові зіткнулись зі значним мінуванням території та постійними обстрілами з артилерії та авіації. Наразі українські командири змінили тактику та зосередилися на вимотуванні російських сил артилерією та ракетами великої дальності.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки активно нарощують виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів, щоби забезпечити Збройні сили України достатньою кількістю озброєння. Саме ці боєприпаси виявилиcя критично важливими для українських військових під час наступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 20:21