Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ

ЗСУ назвали епіцентр бойових дій на фронті

Динаміка боїв на Бахмутському напрямку дуже напружена. Також ворог інтенсивно обстрілює Лиманський та Куп'янський напрямки.

Про це повідомили у Східному угруповання військ.

Вказується, що на Бахмутському напрямку точаться запеклі бої.

"Це епіцентр удару ворога. Лише за цю добу на Бахмутській ділянці фронту — це Оріхове, Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне - відбулося 125 обстрілів реактивними системами залпового вогню і ствольної артилерії, 32 боєзіткнення", — зазначили військові.

У Командуванні наголосили, що лише в районі самого Бахмута відбулося 24 обстріли та 14 боєзіткнень.

За минулу добу на Бахмутському напрямку було знищено 77 росіян, ще 159 зазнали поранення різного ступеня тяжкості.

Тим часом окупанти зосереджують найбільші удари артилерії на Лиманському та Куп'янському напрямках. Так, за цю добу вони здійснили 197 обстрілів з РСЗВ та ствольної артилерії. Проте, як зазначили військові, були дні з навіть більшою кількістю обстрілів. Також за добу відбулося 19 боєзіткнень і 5 авіанальотів.

ЗСУ на Лиманському та Куп'янському напрямках ліквідували 67 загарбників, ще 102 окупанти зазнали поранень.

"Ми спостерігаємо тенденцію вже багато днів поспіль, що вони намагаються використовувати техніку і щодоби там нищиться їхня броньована техніка", — повідомили у ЗСУ.

Додається, що за добу було знищено чотири модернізовані танки Т-72, одну БМП і склад боєприпасів. До того ж на цьому напрямку у попередні дні знищувалися й новітні танки Т-90.

Нагадаємо, Збройні сили України відбили на Луганщині танковий штурм окупаційних військ. Тепер РФ намагається наступати на цьому напрямку за допомогою піхоти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2023 14:18