Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ перекинули бронетехніку на лівий берег Херсонщини, — ISW

Сили оборони перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівий берег Херсонської області. Крім того, там діє кілька сотень українських захисників.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що російські джерела стверджують, що українські війська перекинули обмежену кількість бронетехніки на східний (лівий) берег Херсонської області та продовжують більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Також російські пропагандисти нещодавно опублікували фото, на якому нібито помітно український гусеничний десантний транспорт, що перевозить бойову машину піхоти на лівий берег біля села Кринки.

Натомість, за даними фахівців Інституту, інші пропагандисти стверджують, що українська БМП самостійно форсувала Дніпро біля Кринок, і поширили окремі кадри, на яких нібито видно знищений західний БТР у невстановленому місці. Пропагандисти також стверджують, що один або два українських БТРи перетнули Дніпро біля Кринок, тоді як інші росіяни відзначали, що українські сили перекинули в цей район кілька бронетранспортерів.

"Російські мілблогери стверджували, що понад 300 українських військовослужбовців (приблизно один батальйон) діють на лівому березі в районі Кринок і продовжують стверджувати, що українські війська утримують позиції в центрі Кринок і прилеглих районах", — йдеться у звіті isw.

Водночас експерти з посиланням на російських "військових блогерів" зазначають, що бойові зіткнення тривають поблизу Кринок, а також поблизу Пойми (12 кілометрів на схід від Херсона і чотири кілометри від Дніпра), Піщанівки (13 кілометрів на схід від Херсона і три кілометри від Дніпра) і Підстепного (17 кілометрів на схід від Херсона і чотири кілометри від Дніпра), але нібито спроби українських військ просунутися вперед 6 і 7 листопада не були особливо масштабними в порівнянні з попередніми днями.

"Повідомлення про угруповання українських сил чисельністю до батальйону на східному березі свідчить про те, що інтенсивні російські зусилля з перекриття річки Дніпро не завадили українським силам перекинути додатковий особовий склад і матеріальну частину на позиції на східному березі", — наголосили аналітики.

Нагадаємо, російські військові збільшили кількість артилерійських обстрілів на Куп'янському напрямку. Це може свідчити про те, що ворог розв'язав питання з дефіцитом снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 07:33