Фото ілюстративне. Джерело: informator

ЗСУ підтвердили успішні удари по порту та російських кораблях у Севастополі

Зранку 13 вересня Збройні сили України завдали успішних ударів по засобах військово-морських сил і портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя.

Інформацію про це підтвердило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ на своїй Facebook-сторінці.

Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Раніше в Головному управлінні розвідки повідомили про ураження двох російських суден в Севастополі. Під час нічної атаки на суднобудівний завод вдалося пошкодити великий десантний корабель та підводний човен.

За даними Telegram-каналів, йдеться про пошкодження великого десантного корабля "Мінск" та дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону", які перебували на ремонті в сухому доці. Також влучили в судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе у Севастополі. На його території сталося як мінімум три потужні вибухи.

За даними окупаційної "влади", в результаті удару постраждали, за попередніми даними, 24 особи, у чотирьох стан середнього ступеня важкості. Представники окупантів повідомляють, що після удару виникла сильна пожежа на південному майданчику Севморзаводу.

Нагадаємо, що 10 серпня у тимчасово окупованому Криму теж лунали вибухи. Окупаційна "влада" заявляла про атаку безпілотників на Севастополь. Вибухи чули в Сакському районі півострова. Традиційно окупанти казали, що руйнувань чи постраждалих немає. Мовляв, засоби протиповітряної оборони збили два БпЛА поблизу Севастополя. Ще дев'ять дронів нібито посадили засоби радіоелектронної боротьби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 12:52