Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" та уразили комплекс С-400 росіян у Криму

У п'ятницю, 2 серпня, Сили оборони України завдали ударів по підводному човну "Ростов-на-Дону" та зенітному ракетному комплексу С-400 росіян у тимчасово окупованому Криму. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, згідно з інформацією військових, підрозділами ракетних військ у взаємодії з підрозділами Військово-морських сил суттєво пошкоджено чотири пускові установки ЗРК "Тріумф".

До того ж в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону". В результаті влучання човен затонув на місці.

"Знищення "Ростов-на-Дону" черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря", — наголосили військові.

Що відомо про підводний човен РФ "Ростов-на-Дону"

За даними Генштабу ЗСУ, підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" є одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр". Він був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року. 

13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. Надалі здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів. 

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 582 тисячі своїх військових. За минулу добу ця цифра збільшилася приблизно на 1 170 мертвих окупантів. Окрім того, українські воїни знищили купу російської бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2024 17:14