Зачистка на лівому березі Дніпра. Джерело: Telegram Володимира Зеленського

ЗСУ продовжують вибивати ворога на Півдні: військові розповіли, як проходить зачистка

Українські військові успішно діють на різних ділянках фронту, зокрема, вибивають ворога з Півдня України. Головною метою там є зачистка смуги від лівого берега мінімум на 10-15 кілометрів.

Про це заявила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

“Ми продовжуємо вибивати ворога так, щоби смуга від лівого берега Дніпра хоча би на 10-15 кілометрів була від них абсолютно зачищена", — сказала вона.

За її словами, це дозволить критично зменшити кількість обстрілів правого берега, легше буде мешканцям населених пунктів вздовж узбережжя.

Раніше надходила інформація, що Збройним силам України вдалося закріпитися на Лівобережжі Херсонської області. Однак розвиток подій, за словами Гуменюк, потребує інформаційної тиші, оскільки від цього залежить безпека наших воїнів.

Гуменюк додала, що також небезпека на Лівобережжі Херсонської області існує і для цивільного населення, яким прикриваються російські загарбники.

Нагадаємо, що на Півдні України військові Російської Федерації втрачають кількісну позицію в артилерійських обстрілах і розпочали втрачати територіальні позиції. Робота Сил оборони ускладнена тим, що ворог продовжує ховатися за місцевим населенням. Тому треба зачистити певну територію від лівого берега, щоби російські військові не могли вражати мирних херсонців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 12:36