Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ прорвали лінію оборони: росіяни відступають на Запорізькому напрямку

Речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники відступають на тлі прориву українськими військами ворожої лінії оборони у Запорізькій області.

Відповідну заяву вона зробила в ефірі телемарафону.

"Коли зараз йде безпосереднє просування наших військ, у ворога вже немає шансів закріпити ту оборону, яка була надірвана, тому через деякий час вона опиняється в статусі "проривна". Тобто просування наших військ очевидне в географії, воно демонструє, що безпосередньо сили противника відступають", — сказала вона.

За словами Гуменюк, будь-який населений пункт — це можливість закріпитися і навколо нього побудувати додаткові рубежі оборони, "для того, щоб не бути вибитими звідти, і для того, щоб міцніше і точніше націлюватись на подальшу оборону ворога". 

"Саме просування Сил оборони  це також дуже потужний психологічний тиск на ворога, що в умовах гібридної війни теж є зброєю", — додала речниця. 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, військові Збройних сил України мають успіх поблизу Вербового на Мелітопольському напрямку. Крім того, на Бахмутському напрямку українські бійці продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Додамо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українські військовослужбовці звільнили Роботине у Запорізькій області та продовжують просуватися далі. Посадовиця наголосила, що українські війська рухаються південно-східніше від Роботиного. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 11:38