Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулися у районі Вербового: військові розповіли про ситуацію на Запорізькому напрямку

У районі села Вербове у Запорізькій області українські військові покращили своє тактичне становище. Росіян намагаються повернути під свій контроль території, які втратили ще влітку.

Про це повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

За його словами, на території Запорізької області, в районі Вербового, українські захисники покращили своє тактичне становище, проте великого прориву немає. До того ж триває активна робота українських підрозділів та ворожих сил щодо подальших дій у районі Роботиного. Російські окупанти мають плани відбити все, що було втрачено. 

"В "глобальних" планах росіян відбити все що вони втратили, але наразі їм це не вдається. І наскільки ми бачимо сил у них для цього на даний час немає", — зазначив речник.

Штупун також повідомив, що по всій лінії бойового зіткнення російські військові активізувалися.

"Ворог там по всій лінії бойового зіткнення активізувався і є ознаки, що він буде, скажімо так, атакувати, продовжувати наступальні свої дії. Але, скрізь наші воїни готові до будь-якого розвитку подій", — наголосив Штупун.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, поблизу Авдіївки тривають бої, окупанти не зупиняють штурми та намагаються відновити втрачене положення. На цьому напрямку наші військові відбили 28 ворожих атак. Загалом протягом доби на усій лінії фронту відбулось 47 бойових зіткнень. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 22:24