Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

ЗСУ просунулися вперед у двох областях: аналітики назвали напрямки

Збройні сили України напередодні, 13 серпня, проводили контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту. Просування військових було зафіксовано у районі західної Донецької, східної Запорізької області та на західній частині Запорізької області. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War). 

Західні аналітики посилаються на український Генеральний штаб, вказуючи, що ЗСУ вели наступальні дії на Бердянському (район західної частини Донецької — східної Запорізької області) та Мелітопольському (західна частина Запорізької області) напрямках і досягли часткового успіху в районі Роботиного (західна частина Запорізької області, 13 км на південь від Оріхова).

Водночас одразу кілька російських джерел заявили 12 серпня, що окупанти відступили з Урожайного (в районі Донецько-Запорізької області), хоча багато російських джерел спростували ці заяви 13 серпня і натомість стверджували, що російські війська все ще займають південну частину Урожайного, що бої тривають. 

Своєю чергою в ISW вказують, що не отримали підтвердження того, що російські сили повністю відступили з Урожайного, і російські сили, ймовірно, наразі утримують позиції принаймні в південній частині населеного пункту.

Нагадаємо, у ранковому зведенні 14 серпня Генеральний штаб повідомляв, що росіяни здійснили безрезультатні спроби відновити втрачене положення на Бахмутському напрямку — у районах Андріївки та Кліщіївки. Також росіяни намагалися знову наступати на Шахтарському напрямку — західніше Старомайорського, яке ЗСУ звільнили наприкінці липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 08:43