Фото: росЗМІ

ЗСУ вдарили по тренувальному полігоні кадирівців в Донецьку, багато знищених: зведення Генштабу

У південно-західній частині тимчасово окупованого Донецька перебуває підрозділ кадирівців "Ахмат". Окупанти займаються грабежем цивільного населення у згаданому районі міста.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Кадирівці традиційно знімають постановочні відео про ведення бойових дій. Шостого червня, в результаті ефективного вогневого ураження силами оборони по району зосередження бойовиків у тренувальному таборі, втрати ворога склали 56 осіб загиблими. Санітарні втрати уточнюються.

У тимчасово окупованому Криму, зокрема, у Сімферополі, спостерігається тенденція замовчування місцевими ЗМІ факту знищення російськими окупантами Каховської ГЕС та наслідків цієї катастрофи. Відомо, що місцева окупаційна влада занепокоєна можливою панікою серед населення. 

Російські обстріли

Цієї доби, вночі, Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, деталізована інформація буде оприлюднена згодом. Протягом минулої доби противник завдав сім ракетних, два з яких — по мирному місту Умань та 43 авіаційних удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є постраждалі серед цивільних людей.  Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту відбулось 43 бойових зіткнення.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. 

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора,  успіху не мав. 

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Сєверне та Опитне. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник зазнав втрат. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Було знищено шість ударних та чотири розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили п'ять пунктів управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два зенітно-ракетних комплекси, вісім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще два важливих об’єкти противника.

Нагадаємо, станом на 8 червня 2023 року російська армія втратила понад 212 тисяч солдатів. Такі дані оприлюднив Генштаб ЗСУ.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України. Посадовець вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС — це "принципово новий етап російської агресії". Своїм вчинком Росія показала, що увесь час брехала про свої цілі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 07:20