Фото: Генштаб

ЗСУ відбили понад 20 атак ворога за добу: Генштаб назвав найгарячіші напрямки

Російська армія продовжує наступальні дії у Донецькій та Луганській областях. За минулу добу військові відбили більше двох десятків атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі обстріли

Протягом минулої доби противник завдав трьох ракетних, два з яких з ЗРК С-300 по Краматорську, та 13 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони відбили 21 ворожу атаку. 

На Куп’янському напрямку противник вів наступальні дії неподалік Масютівки, успіху не мав. 

На Лиманському напрямку протягом доби противник наступальних дій не проводив. 

На Бахмутському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії західніше Хромового. 

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське, успіху не мав. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 14 атак противника в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також три — по його зенітно-ракетних комплексах. Нашими захисниками протягом минулої доби було знищено три ворожих БпЛА різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та ще один важливий військовий об'єкт противника.

Нагадаємо, вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників, які атакували Київ. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин. Це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю.

Росіяни під час нічної атаки по Україні шахедами змінили тактику. Окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 07:43