Фото: Telegram Володимира Зеленського

ЗСУ відновили контрнаступ у районі Кремінної, — ISW

У районі Кремінної ЗСУ відновили контрнаступ, а на Донецькому напрямку ведуться бої. Водночас у Запорізькі області окупанти намагаються досягти успіху, однак зусилля марні.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW)

Аналітики переконують, що українські війська відновили контрнаступальні операції в районі Кремінної 26 січня.

"Російський блогер стверджував, що українські війська почали наступальні дії проти позицій 144-ї мотострілецької дивізії (20-а загальновійськова армія, Західний військовий округ) в районі Кремінної в ніч на 25 січня", — йдеться у звіті.

Росіяни стверджували, що їм нібито вдалося відбити атаку, однак ЗСУ продовжили контрнаступ із боку Торського, що за 14 км на захід від Кремінної.

Харківський напрямок, ISW

В Інституті вивчення війни також розповіли про Донецький напрямок. Там, за даними аналітиків, тривають активні бої. ЗСУ відбивають атаки під Бахмутом, а армії РФ не вдалося захопити Вугледар.

Донецький напрямок, ISW

У Запорізькій області рашисти дещо посилили свою присутність, однак не проводять бойових дій у масштабі, необхідному для повномасштабного наступу. Експерти відзначають, що швидкість і ефективність дій росіян на Запорізькому напрямку дуже низькі.

"Начальник Об'єднаного українського прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Ерін заявив, що російські війська не зібрали достатньо потужне ударне угруповання для ведення наступу на запорізькому напрямку, але попередив, що російські війська дещо посилили свою присутність у живій силі в Запорізькій області", — зазначили в ISW.

Нагадаємо, за даними ISW, армія РФ має все менше іранських безпілотників. Росія намагається розширити військове співробітництво з Іраном.

Війна, 27.01.2023 08:26