Олександр Сирський. Фото з Telegram

ЗСУ виходять з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції, — Сирський

У зв'язку зі складною ситуацією довкола оборони міста Авдіївка Донецької області, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, військове командування України ухвалило рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України, генерал Олександр Сирський.

"Прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах. Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значних втрати в живій силі та техніці", — зазначив Сирський.

Він наголосив, що нині вживаються заходи для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій.

"Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо", — запевнив Сирський.

Олександр Сирський

Скріншот з Facebook-сторінки Олександра Сирського

Своєю чергою командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський зазначив, що оточення українських військ допущено не було, особовий склад виводять, й українські воїни займають оборону на визначених рубежах.

"У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення", — зазначив він.

Олександр Тарнавський

Скріншот з Telegram-каналу Олександра Тарнавського

Нагадаємо, що ворог розпочав наступ на Авдіївку на початку жовтня 2023 року. Британська розвідка пояснювала, що Авдіївка залишається основним напрямом для Росії на фронті.

Напередодні третя штурмова бригада підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони. Захисники повідомляли, що бої на цьому напрямку важчі навіть за ті, що були у Бахмуті.

16 лютого командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 02:36