Фото: Офіс президента

Україна взяла під контроль ще один населений пункт Курської області, — Зеленський

Збройні сили України у Курській області взяли під свій контроль ще один населений пункт. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час поїздки на прикордоння Сумщини.

У ході свого візиту він провів нараду з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським і начальником Сумської обласної військової адміністрації Володимиром Артюхом. Зокрема, Сирський доповів очільнику держави про оперативну обстановку в районах активних дій у Курській області та на всій протяжності фронту.

"Харківщина, Донеччина, південь нашої країни та окремо — про ключові ділянки фронту. Поінформував про кроки командування для посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках, де російська армія продовжує зосереджувати основні зусилля", — йдеться у повідомленні.

До того ж Сирський заявив, що українські воїни взяли під свій контроль ще один населений пункт на Курщині та поповнили обмінний фонд. Головком також доповів про налагодження діяльності військової комендатури на цій території.

"Начальник ОВА Володимир Артюх розповів про ситуацію на Сумщині після початку Курської операції. Зокрема, про зменшення обстрілів зі ствольної зброї та жертв серед цивільних. Це також дало змогу безпечніше відновлювати енергетичну інфраструктуру й готувати її до початку опалювального періоду", — зазначили в Офісі президента.

До того ж сторони обговорили координацію дій між військовими, поліцією та ДСНС у прикордонні, для організації гуманітарних конвоїв у визначені райони Курської області.

Нагадаємо, у Сумській області для доступу у прикордонні райони, які постійно перебувають під ворожими обстрілами, запровадили систему перепусток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 12:25