Фото: Telegram-канал Ганни Маляр

ЗСУ з боєм увійшли у Роботине на Запоріжжі, — Міноборони

Українські військові увійшли у село Роботине, що у Запорізькій області. Вони там організували евакуацію мирних мешканців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Воїни 47 бригади, яка з боєм увійшла у село Роботине, організували евакуацію мирних мешканців на БМП Бредлі", — написала вона.

За її словами, українські військові виконують планову бойову роботу та знищують загарбників. При цьому у відповідь окупанти безперервно обстрілюють Роботине з артилерії. Бої тривають. 

Тим часом воїни 47 окремої механізованої бригади оприлюднили відео з Роботиного.

"Два місяці запеклих боїв й бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів", — зазначають вони.

Так, перше, що зробили військові — сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі.

"Вже в більш безпечному місці медики 47 окремої механізованої бригади оглянули цивільних та дали можливість подзвонити рідним. Кадри з села Роботине ми оприлюднимо дещо згодом задля безпеки наших воїнів. Тривають бої й ми закріплюємося на досягнутих рубежах", — повідомили у дописі до відео військові.

Чому звільнення Роботиного важливе для просування ЗСУ

Раніше видання Forbes вказувало, що Роботине — це перший опорний пункт окупантів на шляху до Мелітополя. За 25 кілометрів від Роботиного розташований окупований Токмак, а далі, за 48 кілометрів, — Мелітополь. 

Роботине

Мапа DeepState

Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні. А ось деокупація Роботиного дозволить українським захисникам проривати оборону далі. 

Нагадаємо, напередодні спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники мають намір за допомогою бетонних конструкцій та нових окопів посилити свою другу та третю лінію оборони на південному напрямку. Вона зазначила, що окупанти впродовж кількох останніх місяців займалися мінуванням територій на південному напрямку, оскільки розуміли, що українські військові прориватимуть їхні лінії оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 10:21