Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ закріпилися на лівому березі Дніпра, — ISW

ЗСУ зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Українські сили утримують позиції вже кілька тижнів, встановили стабільні лінії постачання.

Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни.

В ISW вперше визнають територію на східному березі Дніпра Херсонщини такою, що контролюється Україною. Лише зараз аналітики отримали надійні геолокаційні зображення українських позицій на східному березі, а також російські повідомлення з різних джерел про тривалу українську присутність на цій ділянці.

Аналітики заявили, що геолокаційні кадри, опубліковані російським блогером 22 квітня, показують, що українські сили зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок (сім км на південний захід від Херсона, — ред.) і просунулися до північної околиці населеного пункту на трасі Е97, а також на захід від Дачі (десять км на південь від Херсона, — ред.).

"Ці кадри також вказують на те, що російські війська можуть не контролювати острови на річках Кінка та Чайка, розташовані менш ніж за півкілометра на північ від геолокаційних позицій українських військових біля Антонівського мосту", — йдеться у звіті ISW.

Експерти ISW зазначають, що українські сили утримують позиції на східному березі Херсонської області вже кілька тижнів, встановили стабільні лінії постачання до цих позицій. Також деякі російські "воєнкори" скаржилися, що низька інтенсивність вогню артилерії через надмірну централізацію російського військового командування дозволила українським військам висадитися на східному березі.

"Російські війська, можливо, надають перевагу утриманню оборони в міських районах, таких як Олешки та Нова Каховка, залишаючи острови в дельті Дніпра безлюдними. Масштаби і наміри цих українських позицій залишаються незрозумілими, так само як і здатність і готовність України утримувати стійкі позиції в цій місцевості", — повідомили в інституті.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін останнім часом активно використовує двійників. На окуповану територію в Маріуполь та на Херсонщину приїжджав не справжній диктатор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2023 07:29