Фото: сайт Пентагона

Зустріч Байдена та Зеленського: відомо, що президент США хоче почути від українського лідера

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден з нетерпінням чекає зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні. Глава Білого дому прагне почути особисто від українського лідера щодо розвитку контрнаступу Збройних сил України.

Заяву координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі на брифінгу в Нью-Йорку цитує "Укрінформ".

За словами Кірбі, Байден хоче запевнити Зеленського, що підтримка США продовжуватиметься. Він зазначив, що зустріч Зеленського та Байдена відбуватиметься в "критично важливий час", коли ЗСУ продовжують досягати успіхів у контрнаступі, а Росія звертається до КНДР за допомогою.

"Президент (Байден, — ред.) з нетерпінням чекає, щоб почути від президента Зеленського про український контрнаступ, а також прогрес, якого вони досягають — свого роду його власну оцінку того, як виглядає ситуація на полі бою", — розповів Кірбі.

Він підтвердив, що Зеленський планує відвідати Конгрес США.

"Для членів Конгресу важливо почути безпосередньо від президента Зеленського все те, що почує від нього президент Байден", — додав представник американської адміністрації.

Візит Зеленського до США

Очільник Української держави прибув у Нью-Йорк пізно ввечері 18 вересня. Він анонсував важливі зустрічі й домовленості, зокрема, із лідерами інших країн.

Так, Україна візьме участь у Генеральній Асамблеї ООН, Саміті цілей сталого розвитку, Раді Безпеки. На Генасамблеї Україна зробить чітку пропозицію щодо повернення повної сили Статуту Організації й наголосить на важливості збільшення можливостей ООН з метою зупинки агресії та запобіганню їм.

У Вашингтоні у Зеленського заплановані переговори не лише з президентом США Джо Байденом, а й з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом. 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва ймовірно зустрінеться з Володимиром Зеленським у Нью-Йорку. Це може відбутися вже в середу, 20 вересня. Також планується зустріч Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 07:59