Скріншот з відео

З'явилися нові подробиці ракетного удару по командному пункту Чорноморського флоту РФ під Севастополем

У середу, 20 вересня, Сили оборони України атакували командний пункт армії Росії поблизу окупованого Севастополя в Криму. Військова база була розбита ракетами.

Про це пише "РБК-Україна".

Як повідомляють джерела журналістів у СБУ, це була спільна спецоперація Служби безпеки України, Повітряних сил та Військово-морських сил ЗСУ.

"Російські генерали визначили цю базу своїм запасним командним пунктом, щоб їх не дістали за основним місцем дислокації. Удару було завдано після того, як СБУ верифікувала дані, що у військовій частині дійсно перебувають командири російського флоту", — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що знищена не лише жива сила супротивника, а й дорогі військові системи, які перебували на цій базі. 

Удари по Криму 20 вересня

20 вересня у тимчасово окупованому Криму прогриміли вибухи. Окупанти увімкнули димову завісу біля нафтобази Чорноморського флоту. Вибухи пролунали між Севастополем та Інкерманом, а саме в районі Бельбеку, де знаходиться аеродром. Дим біля побережжя в місті Інкерман з'явився близько 12:00. Варто зауважити, що саме там розташована головна нафтобаза Чорноморського флоту РФ, де зберігаються мільйони тонн пального.

Збройні сили України також підтвердили успішний удар по командному пункту Чорноморського флоту Росії біля Верхньосадового поблизу тимчасово окупованого Севастополя.

Нагадаємо, так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв написав у Telegram про роботу ППО. За його словами, поблизу населених пунктів Верхньосадове та Кача нібито упали збиті дрони, там виникли пожежі. Проте місцеві пабліки зазначають, що у населеному пункті Верхньосадове стався "приліт" у російську військову частину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 21:59