Фото: "Схеми"

З'явилися супутникові знімки наслідків атаки дронів на нафтобазу у Ростовській області

Вночі 18 червня дрони атакували нафтобазу у місті Азов Ростовської області Росії. У мережі з'явилися супутникові знімки, які зафіксували наслідки атаки.

Про це повідомив проект "Схеми".

Як зазначили журналісти, згідно зі знімками, зробленими о 14:30 за Києвом, на території нафтобази триває пожежа. Однак, оцінити ступінь ураження нафтобази наразі складно, адже клуби диму обмежують видимість. 

супутникові знімки пошкодженої українськими БпЛА нафтобази в Ростовській області

Фото: "Схеми"

Наголошується, що дана нафтобаза входить до підприємства "Азовпродукт". Через цей російський термінал проходить до 60 тисяч тонн нафтопродуктів на місяць, а на зберіганні одночасно може перебувати до 30 тисяч кубометрів нафтопродуктів у цистернах, які зайнялися в результаті атаки українських безпілотників.

Варто зауважити, що Україна офіційно не коментує ураження російської нафтобази. Проте за даними журналістів, до влучних ударів по нафтобазі причетна Служба безпеки України.

"Згідно з даними від поінформованого джерела "Схем" в силових структурах, в цій операції задіювали безпілотники Служби безпеки України.... В Міноборони РФ атаки на нафтобази не коментували. Втім, губернатор Ростовської області повідомив, що в результаті атаки БПЛА в Азові зайнялись резервуари з нафтопродуктами, і на місці працюють пожежники", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 14 червня "бавовна розквітала" в Курській, Воронезькій і Ростовській областях Росії. Внаслідок цього в цих регіонах виникали масштабні пожежі. Про це повідомляли губернатори областей у своїх соціальних мережах і місцеві пабліки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2024 19:59