Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Одразу у трьох регіонах Росії вночі пролунали вибухи (фото, відео)

У ніч на п’ятницю, 14 червня, "бавовна розквітала" в Курській, Воронезькій і Ростовській областях Росії. Внаслідок цього в цих регіонах виникали масштабні пожежі.

Про це повідомили губернатори областей у своїх соціальних мережах і місцеві пабліки.

Зокрема, в Курській області працювали сили та засоби протиповітряної оборони через атаку безпілотників в районі Курська. Губернатор Роман Старовойт заявляв про ракетну небезпеку, проте пізніше оголосив про загрозу ударів із застосуванням дронів.

Близько четвертої години ночі за місцевим часом він написав про роботу ППО над Курськом. А приблизно через пів години відзвітував про попередні результати відбиття повітряної атаки. За його словами, збито п'ять дронів літакового типу. В нальоті безпілотників російський чиновник традиційно обвинувачує Україну.

"Бійці ППО збили вже 5 українських БПЛА літакового типу в Курському небі", — написав Старовойт.

Тим часом в місцевих пабліках повідомляли про вибухи в районі Курська, а також оприлюднили в мережі відповідні відео.

У Воронезькій області безпілотники атакували нафтобазу та серйозно пошкодили резервуари з паливом. За інформацією губернатора Олександра Гусєва, в Ліскінському районі Воронезької області з надмалої висоти здійснено спробу атаки нафтобази безпілотними літальними засобами.

"За попередньою інформацією, декілька БпЛА незначно пошкодили резервуари з паливом. Загоряння не допущено. Постраждалих немає. Наразі на місці працюють усі оперативні служби. Ліквідація наслідків події триває. Пошкодження об'єкта уточнюються", — написав Гусєв.

Місцеві мешканці повідомили про шість вибухів і потужні вибухові хвилі.

Окрім того, місто Морозовськ у Ростовській області атакували дрони. У місті виникла пожежа, а у деяких будинках зникло світло. Місцеві мешканці повідомили про вибухи. У місті виникла пожежа.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв поінформував, що сили ППО успішно відбили масову атаку безпілотників на території Ростовської області.

"Дрони знищено в районі декількох населених пунктів регіону. За попередніми даними, жертв немає. Наслідки на землі уточнюються", — написав він.

Тим часом у жителів низки вулиць Морозовська після атаки БПЛА зникла електроенергія. Губернатор Голубєв повідомив, що внаслідок атаки БПЛА в Морозівському районі порушено електропостачання.

"У зону відключення потрапили декілька населених пунктів. Вживають заходів щодо перемикання споживачів на енергопостачання за резервною схемою", — зазначив він.

До речі, в Морозовську розташований військовий аеродром, на якому базуються Су-34, Су-24 та Су-24М.

Нагадаємо, що декілька днів тому в Бєлгородській області Росії спалахнула велика пожежа після цілої серії вибухів. Невідомі безпілотники атакували склад боєприпасів рашистів у Рокитянському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2024 07:41