Фото: Twitter Віктора Орбана

Друг Путіна Орбан вкотре підіграв диктатору й закликав Україну до переговорів з РФ

Угорщина продовжує закликати Україну до припинення війни шляхом переговорів із Росією. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан запевняє, що "ситуацію можна виправити лише шляхом дипломатії".

Про це повідомляє Magyar Hirlap.

"Завжди є сенс говорити про мир, коли йде війна. Після війни сотням тисяч людей буде важко жити повноцінним життям, тому ми повинні говорити про мир. Якщо голос миру не буде достатньо сильним, суспільство буде сприймати війну як вирішення проблеми. Цю ситуацію можна вирішити лише шляхом дипломатії та переговорів", — сказав Орбан.

Він також у своєму коментарі висловив думку, нібито Україна більше не має засобів для війни й взагалі "вже давно практично втратила свій суверенітет". За словами Орбана, Захід мав би локалізувати війну після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Це те, що треба було зробити зараз. Це те, що ми пропонували. Захід зараз цього не робить. Він посилає гроші, зброю. Звичайно, українці воюють. Захід воює до останнього українського солдата", — зазначив Орбан.

Додамо, Угорщина не вперше виступає з антиукраїнськими заявами. У липні в країні заявили, що блокуватимуть подальшу допомогу Євросоюзу Україні, якщо вона не виключить найбільший угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни. А 26 червня Угорщина не підтримала виділення чергового траншу ЄС у розмірі близько 500 мільйонів євро на військову допомогу Україні. Крім того, глава угорського уряду Віктор Орбан вимагає від України звіту щодо використання коштів, які раніше надав Європейський Союз. Він також виступив проти плану Єврокомісії щодо надання нашій державі більшої фінансової підтримки.

Нагадаємо, Віктор Орбан нещодавно оскандалився своїм висловлюванням про Словаччину. Він назвав її "відокремленою" територією від його країни. Також політик поставив під сумнів територіальну цілісність Румунії у питанні Секлерщизни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 12:36