Samsung інвестує 22 мільярди доларів в технології майбутнього

09 СЕРПНЯ 2018 19:21

Протягом трьох років Samsung витратить понад 22 мільярдів доларів на розвиток штучного інтелекту, 5G-мереж, «розумних» автомобілів і інших перспективних технологій. Це частина великого інвестиційного плану на суму в 180 трильйонів корейських вон (160 мільярдів доларів), інформує офіційний сайт Samsung.

Основну частину коштів виділять на фінансування ключових напрямків, таких як напівпровідниковий бізнес і виробництво дисплеїв. Як повідомляють джерела, будівництво нового заводу з випуску чипів пам'яті в Пхентхек може обійтися корейському гігантові майже в $ 36 мільярдів. Samsung також співпрацює з іншими компаніями пропонуючи рішення по автоматизації виробничих потужностей середніх і малих підприємств.

У своїй дослідницькій лабораторії Samsung планує залучити до 1000 фахівців в області штучного інтелекту. Крім 5G і автомобільної електроніки в список пріоритетних напрямків потрапили дата-центри і біофармацевтичний бізнес, на який в компанії покладають особливі надії. Заснований в 2011 році підрозділ Samsung BioLogics вже входить в трійку найбільших контрактних виробників лікарських засобів.

За три роки Samsung планує створити 40 тисяч нових робочих місць.

Економіка, 09.08.2018 19:21