Фото: росЗМІ

Кремль вирішив вивезти "вагнерівців" із Білорусі, — Центр нацспротиву

Росія вирішила найближчим часом вивезти із Білорусі найманців ПВК "Вагнера". Йдеться про більшу частину терористів, які поїдуть до Нігеру, Лівії, Судану, Малі, ЦАР та Мозамбіку.

Про такі плани Кремля повідомляють у Центрі національного спротиву. 

"За задумом, терористи залишать Білорусь та виїдуть до Нігеру, Лівії, Судану, Малі, ЦАР та Мозамбіку. У всіх цих країнах Кремль має свої колоніальні та геополітичні інтереси, та підтримує або хунту, або заколотників", — йдеться у повідомленні.

Менша частина "вагнерівців" все ж залишиться інструктувати спецпідрозділи МВС Білорусі для протидії можливому заколоту проти Лукашенка. Також деякі підпишуть контракт з міноборони РФ і підуть на війну проти України.

Додамо, раніше білоруські опозиціонери повідомляли, що влада РБ активно видає документи зі зміненими іменами бойовикам приватної військової компанії "Вагнера". Їх можуть у такий спосіб готувати до диверсій та терактів у Європі.

Нагадаємо, у ЦНС повідомили, що у Білорусі посилюються непорозуміння між інструкторами-вагнерівцями та представниками МВС РБ. Відомо про конфлікти на полігоні Воловщина. Основна причина — це "походження" найманців, адже поліцаї режиму Лукашенка відмовляються працювати з колишніми в’язнями і злочинцями.

У Центрі нацспротиву кажуть, що вже близько 50 інструкторів із ПВК "Вагнера" покинули Білорусь. Вони підписують контракти з міноборони Росії і будуть продовжувати участь у війні з Україною. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 16:55