Sony поділилася першими подробицями про PlayStation 5

16 КВІТНЯ 2019 19:40

В інтерв'ю виданню Wired системний архітектор Sony Марк Черні (Mark Cerny) розповів про те, якою буде ігрова консоль нового покоління.

За словами Марка, PlayStation 5 буде оснащена процесором AMD Ryzen третього покоління з вісьмома ядрами, побудованими по 7-нм тех-процесу компанії Zen 2.

За графіком буде відповідати відео-карта лінійки AMD Radeon Navi, яка підтримує всі нові віяння на ринку, на кшталт трасування променів і просунутого освітлення. Для прискорення рендеринга і скорочення часу завантаження в консоль буде вбудований SSD накопичувач.

PlayStation 5 буде мати зворотну сумісність з PS4, а також підтримувати VR-гарнітуру PlayStation VR. Все вищевказане пишність дозволить новинці запускати гри в 8К дозволі. Не забула Sony попрацювати і над звуком. Вбудований в систему аудіо чіп AMD зможе видавати повноцінний 3D-звук, при цьому, геймеру не доведеться докуповувати дороге устаткування, так як технологія повністю автономна.

А ось про дату виходу PlayStation 5 Марк Черні промовчав. Раніше видання Kotaku, посилаючись на власні джерела, повідомило, що консоль з'явиться не раніше 2020 року.

Технології, 16.04.2019 19:40