Uber представив гексакоптер-конвертоплан для доставки їжі

30 ЖОВТНЯ 2019 09:05

Американська компанія Uber на конференції Forbes Under 30 Summit в Детройті представила проект нового дрона, який планується використовувати для доставки їжі сервісом Uber Eats.

Як пише Forbes, дрон виконаний за схемою гекса-коптера з властивостями конвертоплана, тобто апарату здатного як на вертикальний зліт і посадку як вертоліт і швидкий горизонтальний політ як літак.

Передбачається, що використання дронів в ланцюжку доставки товарів допоможе скоротити час між купівлею і отриманням. Більшість компаній займаються розробкою систем доставки товарів дронамі. Цей етап вважається найбільш витратним, оскільки для адресної доставки необхідно виділяти окремого кур'єра, який може охопити лише невеликий район.

Новий дрон Uber Eats, представлений на конференції буде доставляти їжу з ресторанів в точки збору, де водій Uber зможе забрати її і потім доставити замовнику.

Дрон має крило з поворотними консолями. На кожній консолі встановлені по три промені з електромоторами, що обертають п’яти-лопатеві повітряні гвинти. Вантажопідйомність дрона не уточнюється; в Uber оголосили тільки, що він зможе перевезти «вечерю на двох».

Повного заряду акумулятора дрона вистачить тільки на вісім хвилин польоту, включаючи час навантаження і розвантаження замовлення. Гранична дальність польоту дрона становить трохи більше 19 кілометрів. Перевірки апарату планується провести влітку 2020 року в Сан-Дієго під час випробувань комерційного сервісу доставки їжі дронамі в умовах міста.

У червні поточного року Uber показала випробування сервісу доставки їжі дронамі кур'єру. Під час демонстрації апарат приземлився на дах автомобіля кур'єра, на якій був закріплений розпізнавальний QR-код.

Технології, 30.10.2019 09:05