США повідомили ООН про вихід з Паризької кліматичної угоди

05 СЕРПНЯ 2017 13:03

Вашингтон офіційно повідомив Організації Об'єднаних Націй (ООН), що вирішив вийти з Паризької кліматичної угоди. Про це в п'ятницю, 4 серпня, повідомили у Державному департаменті США, де наголосили, що готові до повернення до співпраці щодо протидії змінам клімату. Про це інформує TrueUA з посиланням на EuroNews.

Протягом періоду, процедури виходу, яка триватиме  щонайменше три роки, Сполучені Штати і далі братимуть участь у міжнародних переговорах з цієї тематики. Йдеться зокрема про заплановану на листопад конференцію з питань зміни клімату в німецькому Бонні.

Вашингтон зазначив, що не має наміру відмовлятися від наявного у нього повного набору «політичних опцій». Держдеп також не виключив, що США повернуться до виконання угоди, якщо зможуть домогтися вигідніших для себе умов.

Про те, що США не виконуватимуть положень цієї угоди, президент Дональд ТРАМП заявив 1 червня 2017 року. Він наголосив, що даний крок робиться в інтересах американських робітників та компаній, які працюють у сфері видобутку корисних копалин. Утім, до листопада 2020 року Вашингтон зобов'язаний регулярно надавати ООН звіти щодо обсягів шкідливих викидів.

Світ, 05.08.2017 13:03