Amazon змінює формат роботи

12 ЖОВТНЯ 2021 10:28

Amazon знову змінює свій підхід до віддаленої роботи, надаючи своїм працівникам більше контролю над тим, скільки часу вони проводитимуть в офісі, і відкриває двері для більшої кількості корпоративних працівників, щоб продовжувати працювати вдома.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на CNN.

"Тепер компанія дозволить окремим командам вирішувати, яка політика роботи зручніша для них, починаючи від повного робочого дня і закінчуючи переважно віддаленою" - , заявив у понеділок генеральний директор Amazon (AMZN) Енді Джасі.

"Для наших корпоративних ролей замість того, щоб вказувати, що люди працюють три дні на тиждень в офісі, ми збираємося залишити це рішення за окремими командами", - додав він.

Директори компанії самі мають вирішувати, яка частота особистої присутності на роботі підходить їхнім командам.

"Ми очікуємо, що будуть команди, які продовжуватимуть працювати переважно віддалено, інші, які працюватимуть у певній комбінації віддалено та в офісі, а треті переважно в офісі", - сказав Джасі.

Amazon, як і кілька інших технологічних компаній, неодноразово змінювала політику та терміни повернення під час пандемії коронавірусу. Раніше компанія перенесла дату відкриття офісу з вересня 2021 року на січень 2022 року через штамп Delta.

Компанія все ще матиме певні вимоги до того, наскільки співробітники повинні бути близько до офісу, навіть якщо вони в основному віддалені.

"На цьому етапі ми хочемо, щоб більшість наших людей були достатньо близькими до своєї основної команди, щоб вони могли легко приїхати до офісу, на зустріч протягом дня", - сказав Джасі.

Як і у випадку з попередньою політикою, зміни стосуватимуться лише корпоративної робочої сили Amazon, а не її сотень тисяч складських працівників та водіїв доставки, більшість з яких працювали особисто протягом усієї пандемії. Джасі також зазначив, що в центрах обробки даних Amazon та деяких магазинах є працівники, які не можуть працювати віддалено.

У своїй промові він відзначив ці команди та сказав, що їхня робота "високо оцінена".

Суспільство, 12.10.2021 10:28