На фото стадіон в Ківерцях. Джерело: Insider-media

145 мільйонів гривень на стадіон в час війни: на Волині розгорівся гучний скандал

У Волинській області Ківерцівська міська рада планує провести капітальний ремонт центрального міського стадіону. Загалом на проект та капітальний ремонт арени під час війни з бюджету громади готові витратити понад 145 мільйонів гривень.

Ще 13 червня 2023 з’явилось два оголошення про проведення відкритих торгів на майданчику ProZorro на суми більше 72 мільйонів гривень кожне. Майбутній переможець має виконати капітальний ремонт футбольного поля, бігових доріжок та тренувальних спортивних майданчиків до 31 грудня 2025 року. Лише на проект з бюджету громади витратили 245 тисяч гривень. Єдиним учасником у тендері стало ТОВ "АРХІТОП" з Рівненщини. Саме ця фірма має до 31 грудня розробити і презентувати проект стадіону.

Міський голова Ківерців Олександр Ковальчук пояснив, що на території усе зноситимуть та будуватимуть новеньке футбольне поле і облаштують укриття. Час війни і необхідність допомагати українським військовим не є перепоною для ремонту стадіону, переконаний мер.

" В Ізраїлі вже 30 років війна і що там люди не живуть?" — поставив риторичне питання Ковальчук. За його словами, коли захисники повертатимуться з фронту, то мають бачити, що влада не протирає штани. Уже восени з бюджету міста витратять від п'яти до восьми мільйонів лише на демонтаж існуючого стадіону.

В Волинській ОВА від скандального тендеру відхрещуються. Рішення прийняла Ківерцівська міська рада, адже мова йде про їх бюджет.

"Волинська ОВА — виконавча гілка влади, а не орган місцевого самоврядування. Навіть під час воєнного стану, обласна адміністрація "не має права втручатися у здійснення органами місцевого самоврядування власних повноважень". В тому числі до формування та розподілу бюджету територіальної громади", — наголосили в ОВА.

Скандали із тендерами

У Борисполі оголосили тендер на будівництво флагштока державного прапора України, вартістю в понад п'ять мільйонів гривень. Його планують встановити на території Книшового меморіального паркового комплексу.

Для семи пляжів у Києві планують закупити майже 12 тисяч тонн піску. Варто зазначити, що пляжний сезон цьогоріч не відкриватимуть через безпекову ситуацію. Згодом у КМДА пояснили, що підсипання піску потрібно зробити відповідно до санітарних норм, зокрема через повінь. Це необхідно для відновлення природного шару піщаного покриву.

Раніше повідомлялось, що у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва закупило для бомбосховищ шкіряні барабани. Йдеться про триста музичних інструментів на суму майже один мільйон гривень. Закупівля аргументувалась необхідністю психічного розвантаження дітей під час повітряних тривог. Згодом РВА розірвала договір.

Нагадаємо, у Дніпровському районі чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ овочерізки на півтора мільйона гривень та електросковороду за понад 700 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2023 11:45