1,6 мільярда чоловік у світі позбавлені адекватного житла

03 ЖОВТНЯ 2017 13:12

Доступ до адекватного житла - універсальне право кожного. А тим часом його позбавлені 1,6 мільярда чоловік у світі, передає TrueUA з посиланням на UN  

Мільярд з них мешкають в міських хрущобах або несанкціонованих поселеннях. Про це говориться в доповіді, приуроченій до Всесвітнього дня Хабітат.  

«Мільйони людей позбавлені адекватного житла, а тим часом кількість вакантних будинків і квартир росте», - заявив Виконавчий директор Програми ООН за населеними пунктами (ООН-Хабітат) Хоан Клос.  

Він додав, що ринок житла для багатьох недоступний. Сьогодні половина населення планети мешкає в містах. До 2030 року городяни складатимуть дві третини населення світу.   

На них доводитиметься 80 відсотків світового ВВП. В ООН відмічають, що стрімка урбанізація породжує не лише нові можливості, але і цілий ряд нових проблем.  

Стрімка урбанізація призводить до завантаженості населених пунктів і зростання числа бідняків, яким нове житло не по кишені.   

Хоан Клос призвав усі держави світу активніше просувати програми по забезпеченню бідняків доступним житлом, підкресливши, що йдеться не лише про засадниче право людини, але і про питання, яке є украй важливим для просування розвитку, соціальної згуртованості і рівності.

 

Суспільство, 03.10.2017 13:12