COVID-19: інтернет поки витримує навантаження

24 БЕРЕЗНЯ 2020 11:15

Любителі йоги звикають до виконання вправ перед комп'ютерними екранами в групах. Їх учасники та тренери можуть перебувати де завгодно в світі.

Політичні лідери і ділові люди Євросоюзу замість очних зустрічей освоюють режим відео-конференцій.

Але через пандемію коронавіруса люди стали більше користуватися вдома інтернетом, для роботи у віддаленому режимі або дозвілля (наприклад, перегляду кіно по стрімінгу), і в результаті різко зросло навантаження на всю мережу інтернету.

Єврокомісар з цифровим справах Тьєррі Бретон в твіттері привітав рішення компаній Netflix і Youtube злегка знизити якість свого потокового відео в Європі на 30 днів, щоб скоротити обсяг переданої інформації.

Американський гігант електронних розваг Disney також відклав запуск свого стрімінгового сервісу Disney+ у Франції після того, як його попросили на чверть звузити діапазон передачі даних по всьому європейському ринку.

Оскільки люди більше працюють, навчаються і відпочивають, розважаються вдома, деякі інтернет-провайдери повідомляють про збільшення користування мережею на 20-30%.

Наявний у серверів запас міцності можна буде незабаром наростити. А поки представник європейської мережі телеком-операторів закликає поліпшити якість мобільного інтернет-зв'язку для найбільш потребуючих громадян без збільшення плати за це.

Для багатьох жителів Євросоюзу на час навали COVID-19 інтернет може виявитися головним вікном в навколишній світ і єдиним засобом спілкування з близькими людьми, від яких велено віддалитися, повідомляє Euro News.

Суспільство, 24.03.2020 11:15