215 мільйонів на оборону: як BROCARD допомагає Збройним силам

01 ЖОВТНЯ 2024 12:00

У перший день жовтня Україна шанує своїх захисників та захисниць. Це досі трохи незвично — за попередні роки ми призвичаїлися відзначати цей день 14 жовтня. Проте не важлива дата. Важливо не забувати про своїх.

Понад 2,5 роки після початку повномасштабної війни Росії проти України BROCARD, лідер парфумерного-косметичного ринку, дотримується цього простого принципу. За цей час на потреби ЗСУ передали вже понад 215 млн грн. На початку року компанія потрапила до топ-30 бізнесів, які найбільше підтримували Збройні сили та віддавали кошти на гуманітарні потреби.

Для BROCARD це не лише громадянський обов'язок, але й відповідальність за своїх: 32 співробітників компанії перебувають у лавах Сил оборони й боронять країну на найгарячіших напрямках. Команда підтримує з ними зв'язок і продовжує сплачувати зарплати у повному обсязі. Ті, хто залишився на мирній території, регулярно допомагають колегам на фронті й власними силами закривають збори на тепловізори, турнікети та кровозупинні засоби, зарядні станції, автівки, їхній ремонт тощо.

Підтримка з найперших днів великого наступу

Ще у лютому 2022-го, щойно на мирні українські міста полетіли ракети та снаряди, мережа BROCARD перерахувала на потреби ЗСУ перший мільйон.

За тиждень, 7 березня, коли російські війська намагалися оточити Київ, Харків, Чернігів, Суми, Миколаїв, був здійснений одноразовий великий платіж у сумі 30 млн грн. Як пояснюють у компанії, ситуація була вкрай напружена, а волонтерський рух, який згодом оперативно закриватиме чимало потреб, тільки набирав обертів. Треба було терміново підставити плече.

Крім, власне, фінансової допомоги, військовим було передано 12 тисяч одиниць косметичних та гігієнічних засобів (шампуні, гелі для душу, засоби для гоління, вологі серветки, бальзами для губ тощо) на суму 4 млн грн. 5 млн грн було перераховано фонду "Повернись живим" на розвідувально-ударні комплекси для проекту "Довгі руки ТРО". Це, звісно ж, окрім усієї іншої допомоги.

Розвідка — у пріоритеті

BROCARD регулярно перераховує певний відсоток з обігу структурним підрозділам Міноборони. Окремою сторінкою цієї співпраці є робота з Головним управлінням розвідки. У квітні 2024-го керівник ГУР МО України Кирило Буданов високо оцінив співпрацю із брендом і передав подяку за високу державницьку та громадянську позицію, за вагомий матеріальний внесок у зміцненні обороноздатності нашої держави й протистоянню агресору. Тоді ж в компанії визнали, що уклали з Міноборони меморандум про співпрацю і вже певний час системно підтримують бойові підрозділи.

брокард - допомога армії

У серпні BROCARD знову отримав подяку від ГУР МО. Захисники отримали тоді вантажний автомобіль Daewoo Novus, пікапи Mitsubishi L200, квадроцикли, квадрокоптери Mavic 3Т, навіть міномети та боєприпаси. І це далеко не весь перелік переданого. Як лише один з інших прикладів — одній з бригад аеророзвідки був переданий набір підсилювачів сигналу й антен.

Директорка ТОВ "Егзагон" (один з найбільших дистриб'юторів України у сфері товарів для краси, входить до групи BROCARD) Оксана Гут, яка представляє інтереси громадянина Франції Філіпа Бенасена, власника групи компаній, анонсувала, що обсяг запланованої до кінця 2024 року допомоги Силам оборони України складе 100–120 млн грн.

"Внесок нашої групи у майбутнє України не обмежується фінансовою допомогою війську, — зазначила Оксана Гут. — Ми системно працюємо на економіку країни. У 2024 році сума сплачених податків нашими компаніями складе 800 мільйонів гривень. Штат співробітників, збережених під час повномасштабної війни, складає 1 500 людей, і всі вони отримують офіційну заробітну платню".

Душа України для дітей прифронтових територій

Ще одна важлива для команди частина підтримки своїх — участі у спецпроекті #Вониневинні.

Наприкінці 2022 року BROCARD разом із парфумеркою Ольгою Юрченко створили благодійну ініціативу: весь прибуток від продажу аромату "Соул оф Юкреін" (Soul of Ukraine, укр. — "Душа України") у магазинах і на сайті мережі йде фонду "Я буду твоїм тилом" на допомогу родинам із дітьми з прифронтових територій.

"Є ілюзія, що після більш ніж двох років повномасштабної війни потреби в допомозі вимушено переселеним родинам у памперсах, гігієні, одязі чи іграшках вже немає. Реальність така: щотижня надходять тисячі запитів від сімей із дітьми, які проживають в областях і містах поряд з лінією фронту", — пояснюють співзасновниці фонду Марта Куленко та Юлія Соловйова. І додають: "Ми пишаємось бути партнерами BROCARD, який продовжує підтримувати благодійні напрямки та ні на мить не припиняє збір коштів на потреби малюків".

У компанії своєю чергою повідомляють, що на закупівлю гігієнічних засобів, дитячого харчування та інших необхідних речей вже перераховані понад 400 тис. грн. Допомога спрямовується передусім родинам з Херсонщини, Маріуполя, Запорізької й Харківської областей. BROCARD запевняють, що зупинятися не збираються. І весь прибуток з продажів парфумів "Соул оф Юкреін" (Soul of Ukraine) у магазинах та на сайті мережі й надалі йтиме на допомогу дітям.

допомога від брокард

Чверть сторіччя руху вперед: як розвивався BROCARD

Перший магазин майбутньої мережі BROCARD відкрився понад чверть сторіччя тому — у 1997-му, коли молода країна підіймалася після розгромної для економіки кризи початку-середини 1990-х. Сьогодні це вже ціла група бізнесів, яка посідає лідерські позиції на українському парфумерно-косметичному ринку.

До 24 лютого 2022 року група налічувала 97 магазинів у 26 містах. Третина з них була втрачена через воєнні дії, неможливість діяльності та окупацію українських земель Росією. Проте навіть за таких умов Компанії вдалося зберегти майже 70% співробітників, які весь час продовжували отримувати офіційну заробітну плату. Останнє, підкреслюють у BROCARD, важливо: бренд робить все, аби бізнес був відповідальним.

Попри всі складнощі, 2023-й став для компанії роком відновлення і надії: BROCARD завершив із 66 магазинами у 22 містах України й персоналом у 1400 співробітників. Зокрема, минулого року вдалося відкрити три нові магазини BROCARD — у Луцьку (ЦУМ), Івано-Франківську (ТРЦ "Велес") та Вінниці (ТРЦ Sky Park). Ще у двох був оновлений формат із розширенням асортименту продукції та виділеною зоною нішевих ароматів. Великі відкриття заплановано і на 2025 рік.

брокард

Асортимент мережі поповнився 93 новими брендами, 16 з яких — українські (у компанії приділяють особливу увагу розвитку українського парфумерно-косметичного кластера). Розвивається інтернет-магазин компанії BROCARD.UA. Крім того, з грудня 2023-го клієнти можуть скористатися для вибору та покупок ще й мобільним застосунком BROCARD.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.10.2024 12:00