Фото: росЗМІ

27 років колонії: у Росії суд виніс вирок обвинуваченій у вбивстві пропагандиста Татарського

У четвер, 27 січня, другий західний окружний військовий суд Російської федерації засудив до 27 років колонії 26-річну Дар'ю Трепову. Її звинувачують у вбивстві пропагандиста війни та Z-блогера Владлена Татарського.

Про це повідомляє Настоящее время.

Зазначається, що прокурор просив суд ув’язнити Трепову на 28 років та оштрафувати на 800 тисяч рублів. Дмитра Касінцева, у квартирі якого затримали Трепову, засудили до одного року та дев'яти місяців колонії загального режиму.

Рішенням суду суд визнав дівчину винною у скоєнні теракту, незаконному обігу вибухових речовин та підробці документів. Провину за останнім обвинуваченням вона визнала.

Під час останнього слухання Трепова дала свідчення і говорила, що організатори вибуху використали її наосліп: дівчина стверджує, що до останнього не знала, що статуетка містить у собі вибухівку. Зі слів обвинуваченої, вона несла "воєнкору" прихований пристрій для прослуховування.

За версією звинувачення, Трепова знала, що несе у кафе вибуховий пристрій, а після теракту готувалася втекти. Теракт нібито організував громадянин України Юрій Денисов, він оголошений у Росії у розшук, а керував діями Трепової Роман Попков — російський журналіст та публіцист, який зараз живе у Києві. Попкова російська влада теж оголосила в розшук і внесла до реєстру терористів та екстремістів. Дар'я Трепова не заперечує свого знайомства з Попковим, але каже, що він обіцяв їй допомогти переїхати до України, працювати там журналістом та бути волонтером.

Що відомо про Владлена Татарського

Татарський (Максим Фомін) — уродженець Макіївки Донецької області (народився 1982 року). Згідно з повідомленнями роспропаганди, він воював за бойовиків "ЛНР" у 2014 році, коли РФ розпочала війну на Донбасі. 30 вересня 2022 року він був у Георгіївській залі на виступі Путіна, присвяченому спробі незаконної анексії частини територій України, і розповідав про бажання "нагинати всю Європу". Татарського занесено у базу сайта "Миротворець" як воєнного злочинця. Загинув Татарський 2 квітня 2023 року під час вибуху на своєму "творчому вечорі" у Петербурзі у кафе Street Food Bar №1.

Нагадаємо, 25 січня Московський міський суд засудив російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до чотирьох років колонії загального режиму.  Після закінчення строку ув'язнення, Гіркіну заборонено ще три роки адмініструвати сайти у мережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.01.2024 15:33