Фото: росЗМІ

Аксьонов стурбований здатністю військ РФ "захистити" Крим, — розвідка Британії

Підконтрольний Росії голова окупованого Криму Сергій Аксьонов, ймовірно, стурбований здатністю регулярної армії "захистити півострів". 

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, лідер окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов відіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, більшість з них отримали певний напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної армії.

"Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, ймовірно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів. Основна частина російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокується за межами півострова та зазнає значних втрат", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зауважують, що протягом останніх 20 років у Росії було поширення воєнізованих формувань, однак ця "парамілітаризація" різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і є особливо важливою на Кримському півострові.

Фото: Ministry of Defence 

Нагадаємо, екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 10:20