Американські сенатори запропонували заборонити королівській сім'ї Саудівської Аравії в'їзд в США

11 ЛИПНЯ 2019 10:13

Група американських сенаторів від обох партій підготувала і внесла на розгляд колег в конгресі законопроект про перегляд відносин США з Саудівською Аравією. Документ, зокрема, передбачає обмеження на видачу американських віз не тільки підданим королівства, а й членам монаршої родини, повідомляє Washington Post.

За словами одного з авторів проекту - республіканця Джеймса Ріша, який очолює сенатський комітет у закордонних справах, відносини Вашингтону з Ер-Ріядом необхідно переглянути у зв'язку з порушеннями прав людини в Саудівській Аравії, а також вбивством Джамаля Хашукджі.

Сенатор заявив, що дії саудівської влади давно викликають занепокоєння, а після «жахливої події, відповідальні за яке повинні понести покарання» вбивства опального журналіста вона «досягла піку».

Демократ Джин Шахін, теж брала участь в розробці документа, додала, що конгрес повинен переконати американську адміністрацію переглянути відносини з Ер-Ріядом, тому що «США не можуть ігнорувати дії королівства, і цей законопроект є прямим посланням від двох партій керівництву Саудівської Аравії».

Нагадаємо, що журналіст Washington Post Джамаль Хашукджі 2 жовтня минулого року був убитий на території консульства Ер-Ріяда в Стамбулі.

Наказ віддав син короля: ЦРУ розкрив деталі вбивства саудівського журналіста.

Газета The Washington Post з посиланням на джерела в ЦРУ повідомила, що спадкоємець саудівського престолу Мухаммед бін Салман, можливо, збрехав про свою непричетність до скандального вбивства її оглядача Джамаля Хашукджі.

Світ, 11.07.2019 10:13