Фото ілюстративне. Джерело: Defense Express

Американський винищувач F-16 розбився під час навчального польоту у Південній Кореї

У суботу, 6 травня, в Південній Кореї розбився американський винищувач F-16. Це сталося під час тренувань поблизу великої американської військової бази.

Про це повідомляє CNN.

Військово-повітряні сили США підтвердили інцидент. Винищувач "розбився у сільськогосподарській зоні поблизу авіабази Осан приблизно о 9:45" за місцевим часом. Пілот успішно катапультувався та був госпіталізований.

За попередніми даними, ніхто з цивільних не постраждав. На місці падіння літака виникла пожежа. Причини аварії поки невідомі. 

Нагадаємо, Південна Корея не постачає зброю Україні, аби зберегти відносини з Росією. Сеул поки готовий допомагати лише фінансово та гуманітарно.

19 квітня лідер Південної Кореї зауважив, що його уряд вивчає можливості допомоги у захисті та відновленні України, подібно до того, як Південна Корея отримала міжнародну допомогу під час Корейської війни 1950-1953 років.

Росія різко відреагувала на те, що Південна Корея може надати військову допомогу Україні. Країна-агресорка пригрозила надати КНДР "нові зразки російської зброї".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.05.2023 14:52