Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Аналітики ISW назвали можливі напрямки нового наступу РФ

Новий наступ армії РФ можливий в районі Луганщини або Донеччини. Ймовірно, у найближчі півроку президент Росії Володимир Путін здійснить рішучу стратегічну дію у веденні бойових дій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Вирішальною стратегічною дією в Луганській області може бути або великий наступ, або російська оборонна операція для зупинки українського контрнаступу", — вважають аналітики.

За даними ISW, нещодавні атаки окупантів у Запорізькій області можуть бути спрямовані на розосередження українських сил і створення умов для наступу на Луганськ. Однак напад може статися і в районі Вугледара, Донецька область. 

Окрім цього, Росія передислоковує частини другої мотострілецької дивізії з Білорусі в Луганську область.

"Російські військові блогери також дедалі частіше списують ідею повторної атаки на Київ як інформаційну операцію та припускають, що найбільш ймовірною ціллю російського наступу буде східна Україна або сусідня Харківська область", – зазначають в ISW.

Аналітики переконують, що новий наступ РФ навряд буде спрямований на північну частину України. Ознак того, що окупанти формують ударні групи в Білорусі, немає. Водночас росіяни здебільшого використовують білоруську інфраструктуру та навчальний потенціал для тренувальних ротацій.

Нагадаємо, раніше про можливі напрямки наступу повідомили в The Guardian. За даними журналістів, РФ може атакувати з трьох боків.

Війна, 28.01.2023 07:29