Фото: РосЗМІ

Звідки росіяни можуть піти в новий наступ: ЗМІ вказали на три напрямки

Російські загарбники продовжують нарощувати свої сили з метою підготовки до нового наступу на Україну. Вони можуть атакувати Україну з трьох напрямків.

Про це передає The Guardian.

Перший напрямок

Видання пише, що найпотужніші бої тривають зараз у Луганській та Донецькій областях. Саме там може початися наступ окупантів. Наголошується, що на цих напрямках диктатор Путін вже відправив на гарматне м'ясо тисячі своїх громадян.

Другий напрямок

Водночас експерти вважають, що остаточний хід війни визначать бойові дії на півдні України. Збройним силам України потрібно буде докласти чимало зусиль для звільнення частини Херсонської та Запорізької областей, а з рештою — і Крим.

The Guardian пише, що на південному напрямку розглядається два шляхи контратаки — водний штурм через Дніпро або бронетехнічний штурм сухопутним шляхом з Гуляйполя на південь у бік Мелітополя. Додається, що ЗСУ вже почали підготовку окремих підрозділів водного спецназу. Для цього американці надали Україні річковий патрульний корабель у своєму останньому пакеті військової підтримки. Судно можна використовувати у рейдах через Дніпро.

Один з офіцерів української розвідки наголошує, що це є вагомою стратегічною точкою, адже якщо окупанти й захоплять цю територію, то матимуть змогу просуватися лише на північ.

Третій напрямок

Також експерти вказують, що рашисти можуть здійснити повторний наступ на Україну з боку Білорусі. Саме там Росія дислокує частину своїх військ, які вже чимало часу проходять військовий вишкіл. Водночас деякі експерти наголошують, що Путін не піде на це, зважаючи на попередній невдалий досвід наступу на північному напрямку.

"Білорусь не буде оголошувати війну Україні, тому що це буде політична смерть для Лукашенка", — казав секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

На думку експертів, навіть якщо рашисти й матимуть успіх хоча б на двох з вказаних напрямків — це не завершить війну. При цьому саме наступ та контрнаступ будуть вирішувати подальший розвиток війни.

"Успіх чи невдача України матиме важливий вплив на стійкість тих, хто підтримує країну. Це визначить, чи продовжувати постачати сучасне озброєння, що є стратегічною перевагою Києва", — пише The Guardian.

Найважливішою стратегічною перевагою Москви, наголошує видання, є її величезні запаси робочої сили в поєднанні з дешевизною російського життя для режиму.

Нагадаємо, за даними видання Bloomberg, російській диктатор, ймовірно, планує наприкінці лютого — на початку березня новий масштабний наступ в УкраїніБлизькі до Кремля люди припускають, що наступ може розпочатися до того, як Україна отримає нещодавно обіцяні постачання бойових танків від США та Європи. 

Водночас днями секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що військове керівництво держави планує ухвалити важливі оборонні рішення для кожної області України.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 27.01.2023 17:25