Фото: росЗМІ

Путін найближчим часом готує новий наступ на Україну, — Bloomberg

Російській диктатор Володимир Путін, ймовірно, планує наприкінці лютого — на початок березня новий масштабний наступ в Україні.

Про це повідомив Bloomberg з посиланням на джерела, наближені до Кремля.

Видання пише, що глава Кремля розуміє слабкі сторони своїх збройних сил, однак він переконаний, що переважаючі сили та готовність Росії до вкрай великих втрат дозволять здобути перемогу. Диктатор вірить, що не може програти в "екзистенційному" конфлікті, як він вважає, зі США та їхніми союзниками.

За даними Bloomberg, близькі до Кремля люди припускають, що наступ може розпочатися до того, як Україна отримає нещодавно обіцяні постачання бойових танків від США та Європи. 

"Цього року дуже і дуже складно військовим шляхом вигнати російські сили з усієї — з кожного дюйма України. Але я думаю, що зрештою ця війна, як і багато в минулому, закінчиться за якимось столом переговорів", — заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

Нагадаємо, днями секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що військове керівництво держави планує ухвалити важливі оборонні рішення для кожної області України. 

Раніше президент США Джозеф Байден заявив, що Збройні сили України готуються до контрнаступу. Для цього українським військовим потрібно протидіяти російській тактиці.

Війна, 27.01.2023 11:46