Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики ISW оприлюднили серйозні проблеми російської армії на лівобережжі Херсонщини

Російські військкори висвітлюють проблеми командування середньої ланки серед своїх військ, що діють на східному (лівому) березі Херсонської області. Це відбувається на тлі скарг на слабкі російські можливості та вразливість російських наземних ліній зв'язку (GLOC) на даному відтинку. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Мілблогер стверджував, що російський особовий склад у дрібніших підрозділах, таких як 1822 батальйон, "протягом тривалого часу не знав своїх командирів або подробиць про свою структуру управління", наказав частинам захопити острови у дельті річки Дніпро, попри великі втрати та проведення евакуації з мінімальними втратами, а також те, що особовий склад 1822-го батальйону не міг зв'язатися з вищим командиром для розгляду своїх скарг. Мілблогер зазначив, що російське військове командування наказало частинам 1822-го батальйону як покарання захопити острови на Дніпрі, тоді як контрактники залишаються на східному березі, припускаючи, що 1822-й батальйон укомплектований переважно мобілізованим особовим складом. 

За словами військкора, "шановна влада" розслідує проблеми у 1822-му батальйоні й що російські командири середньої ланки намагаються встановити осіб, які спочатку висловили свої скарги. Мілблогер дійшов висновку, що командувач російського угрупування військ "Дніпро" генерал-полковник Михайло Теплинський "успадкував тяжку спадщину" щодо постійних проблем серед російських військ, що діють на східному березі Херсонської області.

Нагадаємо, глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг заявив, що українські війська намагаються відтіснити окупаційні формування на лівому березі Дніпра, щоб зменшити інтенсивність обстрілів Херсона. Для цього Сили оборони створили плацдарм на даній ділянці фронту.

Раніше прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 05:59