Фото: Генштаб ЗСУ

Які цілі ЗСУ на лівобережжі Херсонщини: версія естонської розвідки

Українські війська намагаються відтіснити окупаційні формування на лівому березі Дніпра, щоб зменшити інтенсивність обстрілів Херсона. Для цього Сили оборони створили плацдарм на даній ділянці фронту.

Таку заяву зробив глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, пише ERR. За даними естонської розвідки, ситуація на українському фронті за останній тиждень особливо не змінилася. Загальна інтенсивність бойових дій знизилася за єдиним винятком: у районі Авдіївки атаки з боку РФ посилилися.

"За словами естонських експертів, причини зниження бойової активності пов'язані переважно зі змінами погоди", — йдеться у повідомленні видання.

Для чого ЗСУ створили плацдарм на лівому березі Дніпра

На південній ділянці фронту українські Збройні сили змогли утримати повернуті території України, особливо на східному березі річки Дніпро. За словами Ківісельга, двома основними цілями українських сил у регіоні є контроль над районами на лівому березі Дніпра і відтіснення російських підрозділів на південь, тим самим рятуючи місто Херсон від російського вогню із закритих позицій.

"На цю мить я не бачу і не вірю, що армії Російської Федерації вдасться відкинути українські частини за річку. І якщо це станеться, то це обов'язково буде рішення самих українців", — заявив глава розвідцентру Сил оборони.

Нагадаємо, прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 22:37