Фото: grodno.greenbelarus.info

Аномальна спека: у Києві за три дні зафіксували сім температурних рекордів

В Україні продовжує панувати аномально спекотна погода. У Києві протягом 12-14 липня зафіксували одразу сім температурних рекордів.

Про це повідомила прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Температурні рекорди 12 липня

За даними кліматологів, 12 липня у столиці були зафіксовані два температурних рекорди. Мінімальна температура повітря виявилась найвища для цього дня, адже стовпчики термометрів не опустилися нижче +22,8°C. Попереднє рекордне значення 2021 року перевищено на 0,8°C.

Середньодобова температура повітря 12 липня виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і становила +28,7°C, що перевищило попередній рекордний показник 1959 року на 1,4°C, а кліматичну норму — на 7,5°C.

Температурні рекорди 13 липня

Два температурних рекорди також було встановлено 13 липня. Максимальна температура повітря у цей день досягла +35,4°C. Це на 1,3°C вище попереднього рекордного показника 1936 року.

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цього дня і склала +29,0°C, що перевищило попередній рекордний показник 1951 року на 0,7°C, а кліматичну норму — на 8,3°C.

Температурні рекорди 14 липня

Також метеорологи зафіксували три температурних рекорди у неділю, 14 липня. Мінімальна температура повітря у столиці цього дня не опустилася нижче +22,7°C. Попереднє рекордне значення 1951 року перевищено на 1,6°C. Так, максимальна температура повітря у цей день досягла +35,9°C. Це на 2,7°C вище попереднього рекордного показника 1951 року.

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цієї дати та становила +29,2°C, що перевищило попередній рекордний показник 1951 року на 1,8°C, а кліматичну норму — на 8,2°С.

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського зазначили, що всього від початку місяця вже встановлено 10 температурних рекордів.

Раніше повідомляли, що 15 липня в Україні буде спекотна погода. Проте у західних та північних областях вдень можливі короткочасні грози.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 15.07.2024 13:41