Фото: Facebook Давида Арахамії

Арахамія розповів, скільки "слуг" пішли або виключили із Ради за час каденції

З фракції "Слуга народу" продовжують виключати народних депутатів . За весь час каденції партію покинули 17 "слуг".

Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Наша історична місія — привести до парламенту на зміну старим політикам нових. З перших днів ми поставили нові стандарти політичної культури та політичної відповідальності. Нам не дуже приємно втрачати людей у фракції, але з'явилися нові стандарти та настали нові часи. На даний момент за весь час каденції із нашої фракції пішли або виключили 17 осіб. Це від початкового чисельного складу фракції — 6,75%", — повідомив він.

Голова фракції зазначив, що частину нардепів виключили із фракції не через скандали, а тому, що ті виявилися не готовими брати на себе політичну відповідальність за виконання обіцянок, які давали на виборах.

"Має бути політична відповідальність, в ідеалі така людина має здати мандат. Ми на це можемо вплинути лише політичним тиском, що ми й робимо", — йдеться в повідомленні. Він переконує, що інституцію політичного очищення в Україні створено, і вона працює.

Водночас Арахамія висловив думку, що у кожній фракції парламенту є щонайменше 10% людей, які або потрапили в поле зору правоохоронців, або здійснили якісь неприпустимі з моральної точки зору вчинки, "але в "Слузі народу" одразу на це реагують, а в інших фракціях говорять про "політичний тиск".

"Тож ми задали тренд і сподіваюся, що й інші партії, які пройдуть до наступного парламенту, слідуватимуть цьому тренду на політичну відповідальність. Бо, як ми бачимо, старі політики не хочуть змінюватись. Вони звикли до кругової поруки, і ця шкідлива звичка їх загубить", — резюмував політик.

Нагадаємо, Давид Арахамія повідомив, що фракція "Слуга народу" посилить відповідальність для депутатів в умовах війни в Україні. "Слуг" тепер виключатимуть із партії не лише через поїздки на курорти. Зокрема, на сьогодні є конкретні люди, яким загрожує виключення. Їх кілька й наразі вони отримали останній шанс, щоб зрозуміти важливість сьогоднішніх голосувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.08.2023 16:15