Фото: соцмережі

Армія Ізраїлю розпочала новий великий наступ на півдні Сектора Гази

У понеділок, 22 січня, армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала новий великий наступ на західну частину Хан-Юніс на півдні Сектора Гази. У цій зоні проводяться потужні бойові дії з бойовиками ХАМАС.

Про це повідомляє The Times of Israel.

За даними джерела, чотири бригади ЦАХАЛ беруть участь у наступі на чолі з 98-ю дивізією. Цікаво, що операція розпочалась ще 21 січня, а саме декількома авіаударами по об'єктах ХАМАС в цьому районі.

Мета ізраїльської операції

Військові Ізраїлю планують в ході поточного наступу знищити військову базу ХАМАС в районі Хан-Юніс, а сама операція може тривати кілька днів. Також з'явилась інформація про наміри ЦАХАЛ завдати ударів по основних опорних пунктах терористів, аванпостах та інфраструктурі в районі Хан-Юніс.

Ізраїльська сторона повідомляє, що вранці 22 січня вдалося ліквідувати близько 50 бойовиків ХАМАС, у тому числі кількох командирів. Солдати оточили табір біженців Хан-Юніс, де розташовані кілька об'єктів терористів, і почали проводити маневри в ньому.

Також у командуванні ЦАХАЛ запевнили, що їхнім військовим відомо про місця, де перебувають цивільні особи, а також лікарні, тож "армія працюватиме так, щоб не завдати їм шкоди".

Нагадаємо, 31 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.01.2024 23:25