Фото: timesofisrael.com

Армія Ізраїлю взяла в полон багатьох членів ХАМАС

Багато бойовиків ХАМАСу 9 грудня здалися у полон ізраїльським військам у Секторі Гази. Вони передали ЦАХАЛу зброю та спорядження.

Про це повідомив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі, пише The Times of Israel.

"У Шеджаї і Джабалії терористи, які здалися, передали зброю і спорядження", — сказав він.

За його словами, оперативники скаржаться, що керівництво ХАМАС не поінформоване про складну ситуацію, в якій вони перебувають на місцях. Хагарі також повідомив про "поширену думку, що керівництво ХАМАС у підпіллі не дбає про населення Гази на поверхні", і "це також непокоїть оперативників руху".

"Інформація, отримана в результаті допитів, створює більше цілей та допомагає нам в оперативній діяльності", — додав він.

Раніше повідомлялось, що резолюція Ради Безпеки ООН про негайне гуманітарне припинення вогню у війні між Ізраїлем та палестинськими бойовиками ХАМАС не знайшла підтримки у Сполучених Штатах. Американці наклали на неї вето.

Нагадаємо, 3 грудня Армія оборони Ізраїлю розпочала операції на півдні Сектора Гази. Водночас наземні операції тривають у північній частині. Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявляв про "вбивства командирів батальйонів, командирів рот і багатьох бойовиків ХАМАСу", зазначивши, що на півдні Сектора Гази буде не менш потужна операція, ніж у північній частині Гази, і "вона принесе не менші результати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.12.2023 07:47