Фото: x.com/SH_NasrallahEng

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера "Хезболли"

Армія оборони Ізраїлю офіційно оголосила про ліквідацію лідера "Хезболли" Хасана Насралли.

Про це повідомила прес-служба ЦАХАЛу

Зазначається, що лідер "Хезболли" загинув 27 вересня під час авіаудару армії Ізраїлю по Бейруту.

"Після точної розвідки ЦАХАЛу та ізраїльської служби безпеки винищувачі завдали цілеспрямованого удару по центральному штабу терористичної організації "Хезболла", який знаходився під землею під житловим будинком у районі Дахієх у Бейруті", — йдеться у повідомленні.

Як уточнив ЦАХАЛ, удар був завданий в той час, коли вище командування "Хезболли" керувало зі штаб-квартири і здійснювало терористичну діяльність проти громадян Ізраїлю.

Що відомо про Хасана Насраллу

За даними ізраїльської армії, Насралла був генеральним секретарем "Хезболли" 32 роки. Він був головною особою, яка приймала рішення, і стратегічним лідером організації.

ЦАХАЛ запевняє, що саме Насралла був відповідальним за керівництво і здійснення терористичних атак по всьому світу, а також був центральною особою, яка приймала рішення, і стратегічним лідером організації. Терористична організація "Хезболла" приєдналася до ХАМАС у війні проти Ізраїлю 8 жовтня.

Нагадаємо, 26 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію командира повітряних сил "Хезболли" Мухаммеда Хусейна Срура. Це відбулося внаслідок авіаудару по Бейруту (Ліван).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.09.2024 12:09