Фото: ОК "Північ"

Атака відбувалась у декілька хвиль: скільки ударних дронів знищила ППО вночі

Вночі 3 грудня війська країни-агресорки атакували територію України іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед" та керованою авіаційною ракетою Х-59. Протиповітряна оборона знешкодила майже всі повітряні цілі.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"У ніч на 3 грудня 2023 року противник атакував 12 ударними БпЛА типу Shahed з району Приморсько-Ахтарська РФ та керованою авіаційною ракетою Х-59 з повітряного простору Білгородської області РФ", — йдеться у повідомленні.

Військові уточнили, що ударні БпЛА атакували у кілька хвиль, заходили з території окупованої Херсонської області. У Миколаївській області, у зоні відповідальності повітряного командування "Південь", більшість "шахедів" було знищено протиповітряною обороною. Інші були збиті в районі Старокостянтинова Хмельницької області.

"В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 10 ударних БпЛА Shahed-136/131. Керована авіаційна ракета Х-59 не досягла своєї цілі", — додали у Повітряних силах.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 3 грудня, під час повітряної тривоги у Хмельницькій області працювала протиповітряна оборона. Потерпілих та пошкоджень інфраструктурних об'єктів у регіоні не зафіксовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 07:53