Фото: varta1.com.ua

Якими ракетами окупанти атакували Україну 15 червня: подробиці від Генштабу

У ніч на 15 червня російські терористи атакували територію України безпілотниками та ракетами. Не усі ворожі снаряди вдалось знищити Силам протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України.

За даними військових, уночі, в період з 00:20 по 04:30 15 червня, російські окупанти завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами типу Shahed.

Чотирма літаками стратегічної авіації Ту-95мс було здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Одну із ракет вдалось знищити, решта — влучили в промислові об’єкти на Дніпропетровщині. Іранські "шахеди" противник запускав з північного та південного напрямків. Усі 20 ударних дронів знищено.

Атака Росії 14 червня

За уточненою інформацією, протягом 14 червня, російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши шість крилатих ракет повітряного базування Х-22, чотири крилаті ракети морського базування "Калібр" та сім іранських ударних дронів типу Shahed. Під час атаки знищено дев'ять повітряних цілей: три крилаті ракети "Калібр" та шість іранських ударних дронів Shahed.

Всього, протягом середи, 14 червня, ворог завдав 38 авіаційних ударів, також здійснив близько 52 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України є дуже високою.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що російські загарбники надалі зосереджують основні зусилля на окупації Донецької та Луганської областей. Водночас Збройні сили України завдали потужних ударів у відповідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 07:48