Фото: vikna.tv

Атакували дронами із нової партії: військові розповіли подробиці нічного обстрілу Одещини

Вночі 4 вересня російські терористи атакували Одеську область дронами-камікадзе типу "Шахед". Росіяни використали для обстрілу безпілотники з нової партії.

Про це заявила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає "Еспресо".

"Росіяни обирають невипадково дати атак, вони планують ці операції. А планування відбувається виходячи з наявних сил та засобів. Ми бачили, що перед атаками Одещини відбулася активізація вантажних повітряних перевезень з напрямком Тегеран — Москва, що може свідчити про прибуття додаткової партії "шахедів", — зазначила Гуменюк.

Посадовиця наголосила, що ворог намагається нищити цивільну інфраструктуру України за допомогою дешевшого способу.

"На уламках збитих безпілотників ми бачили, що це дійсно наступна партія, яка відрізняється маркуванням. Очевидно, що росіяни економлять ракети. Тому що цей запас поповнювати не так просто й набагато дорожче. Ворог намагається нищити цивільну інфраструктуру за допомогою більш дешевого способу", — наголосила Гуменюк.

Нічний обстріл Одещини: що відомо

У ніч на понеділок, 4 вересня, росіяни здійснили масовану ворожу атаку із застосуванням ударних дронів типу "Шахед" по півдню Одеської області. Обстріл тривав протягом трьох з половиною годин у кілька хвиль, а удар прийшовся по цивільній інфраструктурі Подунав'я у двох територіальних громадах.

Також через попадання уламків внаслідок збитків виникло кілька загорянь на території цивільних об'єктів.

У регіоні працювали сили та засоби протиповітряної оборони. Нашим захисникам вдавалося збити 17 ударних дронів.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої РумуніїМіністерство оборони Румунії у спеціальній заяві засудило атаки на українські об’єкти та цивільну інфраструктуру. У румунському відомстві назвали їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 19:20