Фото: comments.ua

Аварійні відключення в дев'яти областях: "Укренерго" повідомило про складну ситуацію зі світлом після масованого обстрілу

У суботу, 14 січня, рашисти скоїли 12-й масований ракетний удар по інфраструктурі України. Внаслідок цього збільшився дефіцит енергосистеми, тож у дев’яти областях застосовують аварійні відключення світла.

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго", пише TrueUA.

За даними відомства, станом на 11:00 16 січня в Україні все ще триває відновлення інфраструктури.

"Дефіцит в енергосистемі суттєво зріс. Це пов’язано зі зменшенням виробництва електроенергії через ракетні обстріли електростанцій. Також на це накладається збільшення споживання, пов’язане з початком робочого тижня", — зазначають енергетики.

Для покращення роботи енергосистеми із 10:00 у дев’яти областях світло вимикають в аварійному режимі. Позапланові відключення можливі й в інших регіонах.

"Ситуацію ускладнюють погодні умови (рвучкий вітер, обледеніння проводів), в центральному регіоні є відключення через пошкодження у розподільчих електромережах", — пояснюють в "Укренерго".

Зазначимо, що дані про відключення можна знайти на сайті місцевих обленерго.

Нагадаємо, 14 січня росіяни влучили в п'ять українських енергооб'єктів. За даними Defence Express, ворог використав зенітні ракетні комплекси С-300 та С-400.

Суспільство, 16.01.2023 12:25