Фото: Генштаб ЗСУ

Авіація ЗСУ потужно вдарила по зенітно-ракетних комплексах ворога: Генштаб повідомив деталі

Військові Збройних сил України продовжують завдавати значних втрат ворогу. Українська авіація завдала майже десяток потужних ударів по окупантах.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по двох зенітно-ракетних комплексах, чотирьох артилерійських засобах та складу боєприпасів противника.

Російські обстріли

Вночі 25 вересня Росія в черговий раз атакувала Україну ракетами та дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. На Одещині під ударом була припортова інфраструктура. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Ворог завдав один ракетний та 56 авіаційних ударів, здійснив 85 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на фронті

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Протягом минулої доби відбулося понад 32 бойових зіткнення.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних дій не здійснював. На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника  в районах східніше Богданівки та південно-східніше Білої Гори Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області, але успіху не мав.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони успішно тримають оборону на зайнятих рубежах, відбили атаки противника в районі Авдіївки Донецької області. На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Водночас на Шахтарському напрямку наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію. Наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Роботине Запорізької області та продовжують закріплятися на зайнятих рубежах.

Нагадаємо, аналітики ISW припустили, що військові Збройних сил України можуть досягти значущого прориву на південному фронті. Для цього потрібна реалізація кількох умов. Експерти вважають, що ЗС РФ не мають достатніх сил, розгорнутих у західній частині Запорізької області, щоб повністю укомплектувати свою ешелоновану оборону. Також незрозуміло, наскільки заміновані та добре підготовлені російські позиції на південь від поточного району бойових дій. Контрнаступ ЗСУ, на думку аналітиків, "перебуває у надзвичайно динамічній фазі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 08:59